Fakültemizi Tercih Edecek Öğrencilerin Dikkatine

SEVGİLİ ADAY ÖĞRENCİLERİMİZ,

Zorlu bir sınav sürecini geride bırakarak üniversite seçimi aşamasına geldiniz. Üniversite seçimi gelecek hayatınızı şekillendirmenizde en önemli etkenlerden birini oluşturmaktadır. Sizleri çeyrek yüzyılı aşmış deneyimi ile Aksaray Üniversitesi’nin en eski ve köklü fakültelerinden biri olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bekliyoruz.

Bildergebnis für asü mezuniyet

Fakültemizde;

İktisat,

İşletme,

Maliye,

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi,

Uluslararası İlişkiler ve

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri faaliyet göstermektedir.

Bölümlerimiz, güncel gelişmeleri takip eden, öğrencilerini elindeki tüm olanakları en iyi biçimde kullanarak geleceğe hazırlamaya çalışan, alanında uzman öğretim elemanlarına sahiptir.

Kaliteli bir eğitim sunmak ve geleceğinize yönelik fırsatlar yaratmak adına kendini sürekli geliştiren ve yenileyen bir anlayışa sahibiz. Fakültemizi benzerlerinden farklılaştıran bazı aktif faaliyetlerimize örnekler sunuyoruz:

• İkinci bir lisans diploması almanızı sağlayan Çift Anadal Programı İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümleri öğrencilerimizin gelecekleri için özgün fırsatlar sunmaktadır.

•       Başka bir bölümde temel eğitim almanızı sağlayan bir sertifika programı olan Yandal Programlarımızla Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler bölümleri öğrencilerimizin kariyerlerine katkıda bulunuyoruz.

•      Sektörün önde gelen firmaları ile yapılan işbirliklerimiz sayesinde başarılı öğrencilerimizin daha öğrenci iken mesleki deneyim kazanmalarını teşvik ediyor ve önünü açıyoruz. Çünkü fakültelerdeki teorik eğitimin pratiğe dönüşmesinde saha deneyiminin ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu gerekçe ile Ortak Eğitim Programımızı hayata geçirdik. Son sınıfınızı okula gelmeden doğrudan işyerinde tecrübe kazanarak tamamlayıp iş hayatına rakiplerinizden bir adım önde başlayacaksınız. Ortak Eğitim Programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümümüzde hayata geçirilmiş olup diğer bölümlerimizde de kademeli olarak uygulanacaktır.

•      Sizlere saha deneyimi sağlamak adına son sınıflarımızda İsteğe Bağlı Staj Uygulamasını hayata geçirdik. Alışılageldik staj uygulamalarının dışında fakültemizle işbirliği olan kurumlarda mesleki deneyim kazanmanızı amaçlıyoruz.

•      Piyasanın beklentilerine yönelik bilgisayar destekli eğitimler düzenliyoruz.

•      Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile anlaşmalı olduğumuz uluslararası üniversitelerde misafir öğrenci olarak eğitim alabileceksiniz.

•       Uluslararası öğrencilerin bölgesinde en yoğun tercih ettiği üniversitelerden biriyiz. Fakültemizde okurken bilimin evrensel ışığında çeşitli kültürleri tanıma imkânınız olacak, sınırları aşan dostluklar kurabileceksiniz.

Bölgesinin en güvenli şehirlerinden biri olan Aksaray’da eğitimin merkezi olan üniversitemiz siz sevgili öğrencilerimize pek çok fırsatlar sunmaktadır.