Tarihçe

Fakültemiz,  3837 Sayılı Kanunla 1992 yılında  Niğde Üniversitesi bünyesinde Aksaray İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adıyla kurulmuş olup 1993-1994 Eğitim-Öğretim Yılı'nda İşletme Bölümü'nde 73 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.  Aksaray Üniversitesi'nin 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı  Resmi Gazete'de yayınlanan 5467 sayılı Kanun'la ile Niğde Üniversitesi'nden ayrılmasını müteakip Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adını alan Fakültemiz; İşletme, İktisat ve Kamu Yönetimi olmak üzere 3 bölümü bünyesinden barındırmakta iken  2009 yılında Maliye Bölümü, 2010 yılında Uluslararası İlişkiler Bölümü ve 2013 yılında Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eklenerek halihazırda toplam  6 farklı bölümde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fakültemizde İşletme Bölümü'nde, (I. ve II. Öğretim) Kamu Yönetimi (05.11.2014 tarihinde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü olarak adı değiştirilmiştir.) Bölümünde (I. ve II. Öğretim), İktisat Bölümünde (I. ve II. Öğretim), Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde (I ve II öğretim) ve Maliye Bölümünde (I.ve II. Öğretim) eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilirken, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında Uluslararası ilişkiler Bölümü'ne (I. Öğretim) de öğrenci alımı yapılmıştır.

2018-2019 Akademik Yılı itibariyle İşletme ve İktisat bölümlerinin ve 2019-2020 Akademik yılından itibaren ise Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri ve Maliye Bölümlerinin II. Öğretim programlarına yeni öğrenci alımı yapılmamakta; önceki dönemlerden devam eden öğrencilerle II. Öğretim programlarımızda eğitim-öğretim sürdürülmektedir. Bütün bölümlerimizde I. Öğretim programlarımızın kontenjanları %100’e varan doluluk oranlarında olup, eğitim-öğretim etkin ve verimli bir şekilde devam etmektedir.